Remotiv este un medicament OTC ce contine extract standardizat de Hyperici herba (iarba de sunatoare) fiind produs de compania farmaceutica elvetiana Zeller AG  – producator cu traditie de medicamente fitoterapeutice in Elvetia, cu o experienta de  peste 150 de ani in domeniu.

 

Extractul standardizat
Standardizarea presupune extragerea, dintr-o planta, printr-un proces de laborator bine definit, unul sau mai multe componente farmacologic active, concomitent cu eliminarea unor substante inutile sau nedorite.
In acest mod se obtine un extract "standardizat", cu o serie de utilizari medicale precise si un profil de siguranta bine controlat.
In general, pentru obtinerea unui extract standardizat, se consuma, intre 40-50 de ori echivalentul in planta neprelucrata, in unele cazuri ajungandu-se chiar si la rapoarte de sute de ori, in functie de gradul de standardizare si de procentul de substanta activa, existent in planta bruta.

In cazul standardizarii, compozitia unui comprimat este aceasi, indiferent de lot, anul productiei sau tara in care produsul este disponibil comercial. Standardizarea inseamna un control riguros al procesului de productie in toate etapele sale, asigurand eficienta terapeutica si profil de siguranta constant.
Remotiv are o istorie de succes (lansarea avand loc in 1994), fiind prezent de mai bine de 15 ani in tari precum Elvetia, Germania, USA, Mexic s.a.
Este prezent pe piata din Romania din 2004.

 

Un comprimat filmat de Remotiv contine 250 mg extract uscat de Hyperici herba (iarba de sunatoare) Ze 117, corespunzator la 0,5mg hipericina totala. Solventul de extractie este etanol 50% (m/m); raportul produs vegetal/extract: 4-7/1.

 

 

Indicatii terapeutice

Tratamentul de scurta durata a tulburarilor depresive de intensitate usoara la adulti.

Atenționări și precauții

  • Asocieri nerecomandate: Contraceptive orale -este posibila o reducere a efectului contraceptivelor orale administrate in asociere cu Remotiv, care poate determina scaderea eficacitatii in prevenirea sarcinii.

  • Conducerea de masini si lucrul pe utilaje:
    Remotiv nu are sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje, dar pacientii trebuie avertizati despre posibilitatea aparitiei ametelilor.